Voorleesdagen – “Mama mag ik een boekje uitzoeken?”

28 januari 2023

Van 25 januari t/m 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. Deze dagen zijn bedoeld om voorlezen bij ouders weer onder de aandacht te brengen. En om ouders te stimuleren om te blijven voorlezen aan hun kinderen die dat zelf nog niet (goed) kunnen. Want voorlezen prikkelt de fantasie en vergroot de woordenschat van je kind!

Ik heb bijna geen kans om het voorlezen te vergeten. Want elke avond als het bedtijd is dan komt Ivan al vragen.. “Mama mag ik een boekje uitzoeken?”

Welk avontuur beleven we vandaag?

Prentenboeken zijn favoriet bij Ivan, maar ook bij mij als mama! Je hebt zulke mooie prentenboeken met de mooiste kaften en de leukste avonturen! We hebben ondertussen een boekenrek vol mooie pareltjes verzameld. Van klassiekers als Dikkie Dik, Nijntje, Kikker en Woezel & Pip tot grappige avonturen zoals Wat rijmt er op stoep? En Hé wie zit er op de wc?

Ivan wil uiteraard zelf iedere avond kiezen welk boekje we gaan lezen. Het liefst een hele stapel!
Dit kan ook wel dagelijks hetzelfde boekje zijn als hij er geen genoeg van kan krijgen. Als mama natuurlijk een beetje saai om steeds weer hetzelfde boekje te lezen. Maar hij schatert elke avond opnieuw om hetzelfde grapje of kent het boekje helemaal uit zijn hoofd zodat hij mij vol trots kan vertellen wat er nu weer gaat gebeuren! Dus een bladzijde overslaan dat zit er echt niet in! 😉

Leuke leesboeken voor jongens

Prentenboek van het jaar

Elk jaar wordt er ook weer een boek gekozen als prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje! Dit boekje gaat over Maximiliaan die een feestje geeft aan zijn speelgoeddieren. Alleen er ontstaat een enorme bende door het wilde feestje! Het zal voor veel kinderen herkenbaar zijn, want wie maakt er nu nooit een rommeltje van!

Voorleesplezier voor een leuk prijsje!

Zoek je nog voorlees inspiratie? Er zijn 10 boeken gekozen die in de prentenboeken top 10 staan
Deze boeken kun je in de maanden januari en februari extra voordelig voor €10,00 kopen.

Welk prentenboek is jouw favoriet?

Prentenboeken top 10

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

aquarium kopen

5 redenen om een aquarium voor je kind te kopen!

Heb je er ooit aan gedacht om een klein aquarium voor je kind te kopen? Het kan zijn dat jouw...
kleren-maken

Hoe kun je als jongen op een makkelijke manier zelf je eigen kleding maken: drie handige tips!

Het is nooit fijn om kapotte kleding te hebben, maar gelukkig kun je zelf meer oplossen dan je misschien zou...
kenny-eliason-b_GtasP517U-unsplash

Gebruik deze tips om de kinderkamer op te fleuren!

De kinderkamer is een plek waar je kinderen zich veilig en comfortabel moeten voelen. Het is belangrijk dat deze ruimte...