Dit zijn 4 leuke dingen om te doen voor wanneer je kind voor het eerst naar school gaat

28 februari 2024

Voor iedere ouder is het een spannend moment wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Er spoken verschillende gedachten door je hoofd als ouder; gaat hij of zij het wel leuk hebben, maken ze vriendjes of vriendinnetjes en vinden ze het leren leuk? Om dit nieuwe en bijzonder moment te vieren en je kind een goede start te geven, zijn er verschillende leuke dingen die je kunt ondernemen. In dit artikel delen we vier leuke ideeën om het begin van de schoolperiode van je kind extra speciaal te maken.

Een gepersonaliseerd shirt

Een leuk idee om de eerste schooldag van je kind extra bijzonder te maken, is door een gepersonaliseerd shirt te maken. Hierop kun je bijvoorbeeld de naam van je kind en een leuke foto van zijn of haar favoriete dier voor mentale ondersteuning. Dit geeft je kind een uniek kledingstuk om te dragen en zal zeker voor leuke reacties zorgen op school. Shirt bedrukken kinderen is een leuke manier om je kind zich speciaal te laten voelen op deze belangrijke dag.

Een speciale ontbijttafel

Verras je kind met een uitgebreide ontbijttafel op de ochtend van zijn of haar eerste schooldag. Versier de tafel met ballonnen, slingers en kaarsen en zorg voor lekkere en gezonde ontbijtgerechten. Je kunt bijvoorbeeld pannenkoeken bakken in de vorm van letters of cijfers om het extra feestelijk te maken. Op deze manier begint de dag van je kind al met een feestelijke start en zal hij of zij met een glimlach naar school vertrekken.

Een fotomoment

Het is natuurlijk belangrijk om dit bijzondere moment goed vast te leggen. Maak daarom een foto van je kind in zijn of haar nieuwe school outfit voor de deur voordat hij of zij naar school vertrekt. Je kunt ook een foto maken van je kind met een zelfgemaakt bordje met daarop het jaartal en de klas waarin hij of zij zit. Deze foto’s zijn niet alleen leuk om te delen met familie en vrienden, maar ook om zelf te bewaren als mooie herinnering aan deze bijzondere dag. Shirtup! biedt verschillende kledingstukken waar je al je foto’s op kunt afdrukken om voor altijd te bewaren.

Een knutselwerkje

Een ander leuk idee is om samen met je kind een knutselwerkje te maken ter ere van zijn of haar eerste schooldag. Dit kan bijvoorbeeld een zelfgemaakte sleutelhanger zijn met de initialen van je kind in zijn of haar favoriete kleuren. Of je kunt samen een fotolijstje versieren waarin je een foto van de eerste schooldag van je kind kunt plaatsen. Op deze manier maak je voor je kind een tastbare herinnering aan deze speciale dag en kunnen jullie samen gezellig bezig zijn.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20230827092413

Een stoere rugzak voor Morris

Na genoten te hebben van een heerlijke zomervakantie gaat het nu toch echt gebeuren: Morris gaat naar de basisschool! In...
20230803_142159

De allerleukste jongensrugzakken + winactie

De helft van de vakantie zit er inmiddels alweer (bijna) op. Sommige hebben het nog te goed en andere kijken...
jogpants voor jongens

Met een jogpants naar de basisschool? Zeker wel!

Waarom een strakke spijkerbroek dragen terwijl er super toffe joggingbroeken te koop zijn? De joggingbroeken aka sweatpants of jogpants zijn...