GraviTrax – keer op keer fascinerende kogelbanen bouwen

6 mei 2021

WoW, WoW, WoW… heeft Boris even geluk. Hij mag, het hoog op zijn verlanglijstje staande, GraviTrax speelgoed van Ravensburger testen en dan ook meteen maar liefst 5 dozen. Hij kan zijn geluk niet op! Vroeger was Boris al gek op knikkerbanen, maar wanneer je groot wordt is dat natuurlijk niet zo cool meer. Maar dit speelgoed ziet er best ingewikkeld uit. Gelukkig is bouwen zijn specialiteit, dus deze coole kogelbaan die hij zelf kan bouwen en kan transformeren naar een steeds weer andere baan is meer dan welkom.

GraviTrax

gravitrax, kogelbaan, gravitrax startersset, gravitrax speelgoed, gravitrax review, boyslabel, speelgoed review, jongensspeelgoed

Wat een geweldig leuk speelgoed

Coole kogelbanen bouwen

Vorig jaar introduceerde Ravensburger het succesvolle GraviTrax®. Dat was ons zeker niet ontgaan, maar de GraviTrax starterset die je nodig hebt om te beginnen was toen overal uitverkocht (dit zegt al genoeg wat een te gek speelgoed dit is). Met de starterset maak je, door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht, met de meer dan 100 bouwelementen een futuristisch parcours vol spannende elementen.

GraviTrax starterset

In de starterset zit een boekje vol met opdrachten en bouwschema’s waarbij je de coolste kogelbanen bouwt. Boris begint met de makkelijke opdrachten (het zijn net puzzels zegt hij zelf), maar kan al snel door naar de wat moeilijker opdrachten. Ook zijn grote broer Sebas (14 jaar) komt hem helpen. Hij vindt dit speelgoed ook VET en is net zo enthousiast. Wat heerlijk, ze zijn de hele middag al bezig met samen bouwen.

gravitrax, kogelbaan, gravitrax startersset, gravitrax speelgoed, gravitrax review, boyslabel, speelgoed review, jongensspeelgoed

Met behulp van bouwstenen, vloerplaten, tracks (rails) en allerlei speciale onderdelen bouw je een baan volgens de bouwschema’s. Heb je eenmaal door hoe het bouwen werkt laat dan je fantasie de vrije loop en bouw zelf een creatieve kogelbaan. Door alles te combineren, maak je echt de meest spectaculaire banen!Creëer bochten, bruggen en hoogteverschillen en laat kogels naar beneden vallen. Plaats coole trechters en loopings en gebruik het magnetisch kanon waarmee je hoogteverschillen overwint als je ‘m handig inzet. Met het bouwelement ‘start’, dat je nodig hebt voor iedere baan, laat je drie kogels tegelijk starten door met je vinger op de groene knop te drukken. Op deze manier laat je drie kogels op drie verschillende banen in één bouwwerk rollen en kun je er echt een race van maken. Want, welke kogel is als eerste bij het eindpunt? Je kunt de drie kogels natuurlijk ook allemaal op één baan laten uitkomen. Kortom; gebruik je fantasie!

Iedere keer wanneer een nieuwe kogelbaan klaar is, is het fascinerend om de weg van de kogels te volgen. Waar rollen ze heen, hoe werkt de zwaartekracht en hoe kun je hem nog sneller, langer en moeilijker maken.  Super leerzaam speelgoed!

GraviTrax uitbreidingen

Maar met alleen de GraviTrax starterset komt je niet uit. Deze kogelbanen vragen naar steeds meer uitdaging. Daarom komt Ravensburger met wel heel coole accessoires voor nog meer actie en eindeloos bouwplezier!

Gravitrax Katapult

Met de katapult laat je kogel spectaculair door de lucht vliegen! Welke hindernissen en hoogteverschillen kun je met de katapult overwinnen?

Trampoline

De trampoline uitbreiding zag er het coolst uit volgens Boris, maar vond hij een beetje tegenvallen. Ik snap het wel, de kogels gaan hier natuurlijk niet zo netjes door een baan heen, maar stuiteren eerder over de baan. Om deze goed te laten uitkomen vergt nogal wat geduld en inzicht. Best lastig.

Gravitrax Looping

De looping lijkt Boris het allerleukst. Hiermee kun je de kogels over de kop laten vliegen. Deze wil hij als eerste kopen wanneer hij zijn zakgeld krijgt. Hoeveel kracht heeft de kogel nodig om door de looping te komen? En waar plaats je hem dan op de juiste plaats in de baan?

Conclusie

Volgens Boris is dit GraviTrax speelgoed helemaal het einde! Hij heeft de speelgoed sets nu een week in huis en iedere dag wordt er weer een nieuwe constructie bedacht. Het liefst heeft hij nog meer uitbreidingen om nog grotere kogelbanen te kunnen bouwen. Dat is dan ook het enige minpunt van dit speelgoed; je wilt steeds meer 😉  Leuk speelgoed om op het verlanglijstje te zetten en om cadeau te geven.

stoer speelgoed, cadeau jongen 10 jaar
kogelbanen, knikkerbaan bouwen, jongens speelgoed
ravensburger gravitrax
gravitrax, gravitrax starterset, kogelbanen, ingewikkelde knikkerbanen, speelgoed, jongensspeelgoed, jongens cadeau 9 jaar, cadeau jongen 10 jaar, cadeau jongen 8 jaar

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
image

Handige tips om verveling bij kinderen te voorkomen

Heb jij thuis een kind dat zich regelmatig verveelt, zelfs met kasten vol speelgoed tot zijn beschikking? Dit is waarschijnlijk...
20231116_160542

Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor...