Mijn kind blijft zitten…

27 juli 2017

Na twee jaar kleuteren mocht je naar groep drie. Wel met de hakken over de sloot, maar om nog een jaar te kleuteren was je eigenlijk al iets te groot. Zo begonnen wij dit schooljaar aan groep drie met mijn oudste zoon.

We begonnen dit schooljaar slecht

Van spelen werd het ineens presteren. Ik merkte al vrij snel dat Danley daar wat moeite mee had. Danley is een dromer, snel afgeleid en onder druk presteert hij eigenlijk het slechtst. Ook is hij erg onzeker en perfectionistisch. Zodra hij ergens aan twijfelt klapt hij dicht en weet hij het niet. Want ja, je kunt beter doen alsof je het niet weet dan dat het hartstikke fout is. En zo liep hij eigenlijk het hele jaar achter de feiten aan. Soms maakte hij ineens een flinke sprong, maar vaak kakte het daarna weer in. Daarbij begonnen we dit jaar al slecht… Eerst zijn been in het gips en daarna om de haverklap last van blaasontstekingen.

Mijn kind blijft zitten …

Na lang twijfelen besloten we kort geleden dat het beter voor Danley is om volgend jaar groep drie over te doen. Het zal een stuk rust geven en hopelijk de onzekerheid wat weg nemen. Voor Danley is dit absoluut de beste beslissing, maar toch had ik er ergens wat moeite mee… Het voelde alsof ik gefaald had. Had ik nog meer met hem moeten oefenen? Heb ik iets verkeerd gedaan? En wat vind Danley hiervan? Danley is een lieve jongen en ook erg geliefd in zijn klas. Nu halen we hem weg bij zijn vriendjes en vriendinnetjes… Wat zal dit met hem doen? Ik probeer het los te laten… Het komt vast helemaal goed volgend jaar.

Gelukkig is het nu vakantie. Heerlijk even niks en genieten van de kinderen. Want wat er ook gebeurd… Ik zal altijd ontzettend trots op ze zijn!

Na de vakantie pas weer back to school >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...