Kinderen en snoepen: altijd een strijd

29 september 2021

Het maakt niet uit in welke winkel ik kom, het snoep vliegt me om de oren! Alle varianten met en zonder chocolade en in allerlei kleuren. Het snoepgoed ligt voor het grijpen en zie dan de verleiding maar eens te weerstaan. Moeilijk hoor, helemaal voor kinderen. Kinderen en snoepen is echt een strijd.

Lees ook: mijn dochter is een zoetekauw >>

Mijn kinderen en snoepen: oude snoepkont

Hartstikke lekker natuurlijk maar ik zie Sebas zijn smekende ogen al voor me die alles natuurlijk weer “vet lekker” vindt. Het is sowieso een ouwe snoepkont die alles lekker vindt en altijd vraagt of hij er twee of drie mag. Helaas is mijn antwoord (meestal) “gewoon één”. Toen hij nog heel klein was hebben we hem een keer in de huilend in de keuken aangetroffen. Hij had stiekem snoepjes gepikt maar zat met zijn vingers tussen de la. Harde les zou je denken, maar meneer heeft er niet echt van geleerd.

Overal snoeppapiertjes

Laatst haalde ik de kast eens van zijn plek (de stofwolken werden te heftig daaronder) en ontdekte een hele berg snoeppapiertjes… vakkundig verstopt en weg gewerkt. Op mijn vraag van wie die waren kwam een heel eerlijk antwoord: “van mij mama, want ik mocht eigenlijk niet maar als ik de papiertjes verstopte dan was het niet zo erg toch?” En met de komst van al het Sint snoepgoed en Sint Maarten voor de deur, kan ik wel wat snoepstrijd verwachten. Want ja dan is het ‘zijn’ snoep, althans dat is zijn wel overwogen mening! Dus tegen die tijd maken we maar weer even duidelijke snoep regels.

Traktaties

Weet je, snoep is lekker. En een snoepje kan echt geen kwaad. Maar toch probeer ik het wel binnen de perken te houden. Ik verbaas me altijd over de opmerkingen bij traktaties. Want ja, die moeten wel lekker zijn dus doen we snoep… Daarin geef je kinderen het idee dat fruit en/of groente dus niet lekker is. Als ze hier uit school komen krijgen ze een lekker snoepje en als ze dan nog wat willen, of weer om een snoepje vragen dan krijgen ze in plaats van een snoepje, een lekker stuk fruit of komkommer of tomaat, dat laat ik ze dan vaak zelf kiezen. En dat gaat erin als zoete koek!!

TIP: gezonde snoeprecepten >>

Lees alle jongens mamablogs >>

Mijn zoon is nu een echte man >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...
Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...
Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...