TIP: Laat je kinderen veel puzzelen!

6 november 2018

Gek op puzzelen? Puzzelen is echt een bezigheid wat je samen met je kind kunt doen. Heerlijk voor een beetje quality time en ontspanning. Met een mooie puzzel kun je zo een hele middag druk zijn. Maar weet je ook dat puzzelen leerzaam is? Zorg dat die koters van jou lekker veel willen puzzelen, want dit biedt namelijk heel veel voordelen in de ontwikkeling van kinderen. puzzels voor kinderen

Leuk en leerzaam: wereld puzzels >>

Uren speelplezier met dit te gekke speelgoed voor jongens >>

Waarom zijn kinderpuzzels goed en leerzaam?

Het is niet voor niets dat je ook veel puzzels op scholen tegenkomt. Het helpt je kind met leren, door te concentreren, te ordenen en te sorteren. Wanneer je kind zelf een puzzel oplost, leert het om zelfstandig een probleem op te lossen. Dit is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling van je kind.

crocodile creek puzzel, haaien puzzel, kinderpuzzelsDaarnaast vergroot je met puzzelen het ruimtelijk inzicht. Ruimtelijke oriëntatie is één van de basiselementen voor het leren lezen, rekenen en schrijven. Maar door te puzzelen leert je kind ook oplossingsgericht denken, en leert het zich ook te concentreren en door te zetten wanneer het even niet lukt. Je kind leert omgaan met de teleurstelling als het niet lukt of heeft een succeservaring als het juist weer wel lukt. Vergeet ook niet de fijne motoriek die verbeterd wordt door het bezig te zijn met kleine puzzelstukjes in elkaar te passen. Je ziet dat het voor kinderen belangrijk is om te (leren) puzzelen.

Je wordt slimmer van puzzelen

Is het echt zo dat je zelfs slimmer wordt van puzzelen? Jazeker, kunnen we volmondig zeggen. Je kunt je IQ namelijk trainen door te puzzelen. Deze bezigheid stimuleert het brein en het gedachteproces. Vooral mikado, sudoko’s en kruiswoordpuzzels zijn goede IQ-trainers.

Puzzels voor kinderen

Kinderpuzzels voor kinderen met een leerzaam onderwerp zijn favoriet, want hiermee vergroot je vaak je kennis. Ook de allerkleinsten kunnen leren puzzelen. Begin met een houten puzzel en wanneer ze een jaar of 2-3 zijn kun je ze leren puzzelen met puzzel met een paar grote stukken. Gaat dit goed? Kies een puzzel met steeds meer stukjes.

kinderpuzzels, crocodile creek puzzels, mudpuppy puzzels

1. Stoere piraatjes opgelet. Deze doos met grote puzzelstukken leg je gewoon op de vloer. Maak het hele piratenschip compleet. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

2. Deze Mudpuppy puzzel met dino’s zal jouw kleine jongen zeker aanspreken.

3. Dit is niet zomaar een puzzel. Met deze robotpuzzel kun je ook nog eens spelen. De verpakking van de puzzel is tegelijkertijd een robot. De puzzel zelf bestaat uit 48 stukjes en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

4. Slimme kinderen hebben wel wat meer uitdaging nodig. Neem nou deze super gave Crocodile Creek haaien puzzel. In deze puzzel komen 36 haaiensoorten voor. Kun jij ze allemaal vinden? De puzzel bestaat uit 300 stukjes en is geschikt vanaf 8 jaar.

5. Een dagje in het museum.

6. Deze leuke wereldpuzzel van Crocodile Creek heeft 100 verschillende stukjes die samen een wereld kaart vormen. Het leuke aan deze puzzel is is dat je niet alleen hoeft te kijken naar de puzzel als hij klaar is. Bij de puzzel worden 20 verschillende figuranten (dieren) meegeleverd waarmee je ook nog eens kunt spelen. Gaat het jou lukken om door middel van de kaartjes de dieren in het juiste wereld deel te zetten? Het is niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam.

7. Wilde dieren gespot in deze grote legpuzzel. Kun jij ze allemaal vinden?

Al met al biedt puzzelen dus heel veel voordelen, dus ik zou geen reden zien om jouw koters eens flink te laten zwoegen met een leuke kinderpuzzel!

Ook leuk: houten speelgoed >>

Ook leuk: bordspellen >>

legpuzzels – kinderpuzzels – kinderspelletjes – houten puzzels

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Handige tips om verveling bij kinderen te voorkomen

Heb jij thuis een kind dat zich regelmatig verveelt, zelfs met kasten vol speelgoed tot zijn beschikking? Dit is waarschijnlijk...
IMG_8841-1

Buitenspelen met spekkopergames

Kinderen zitten al heel snel binnen op hun schermpjes. Als ik naar mezelf kijk was ik vroeger veel meer buiten...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...