Stoer en ideaal voor het najaar: de sneakers van Braqeez

18 oktober 2023

We hadden het geluk dat we de sneakers uit de nieuwe herfst/winter collectie van Braqeez mochten reviewen. Na even speuren op de website van Braqeez kozen we voor de Felipe Fez sneakers. Deze zijn gemaakt van suéde en mesh en zien er ontzettend stoer uit.

Meten is weten

De sneakers zijn verkrijgbaar in maat 27 tot en met 38, maar welke maat konden we nou het beste bestellen? Kindervoetjes groeien enorm hard, dus eerst Xem zijn voeten maar even opmeten. Inmiddels ben ik hier gelukkig wat handiger in geworden. Ik zette Xem met zijn voeten op een papiertje, trok een lijntje om zijn voet en legde een liniaal langs het langste punt: 19 centimeter, dus maat 32 alweer. Aandachtspuntje voor mijzelf om ook met de rest van zijn schoenen en laarzen aan de slag te gaan.

Aandoen en wegrennen

Xem kon niet wachten deze mooie nieuwe schoenen uit te proberen. Na een paar dagen werden de schoenen bezorgd. Vol verwachting pakten we de doos uit. Wauw! Xem werd er gelijk erg blij van. “Dit zijn echt de allermooiste schoenen!”, riep hij. Aandoen en wegrennen was zijn idee, maar ik wou ze toch eerst even goed passen. Ik had op de website van Braqeez gelezen dat de sneakers normaal tot iets breder vallen. En dat is fijn, want Xem heeft best brede voeten. Wat handig is aan de sneakers van Braqeez is dat ze een uitneembaar voetbed hebben. Hierdoor konden we dus gemakkelijk controleren of de schoenen goed passen. Gelukkig was het precies de juiste maat.

Tot nu toe had Xem altijd schoenen met klittenband, maar hij wou al een tijdje niks liever dan veterschoenen. Omdat hij het strikken nog niet helemaal onder de knie heeft, zijn deze schoenen de perfecte middenweg. Wel met veter, maar ook met een ritsje aan de zijkant. Qua breedte moesten we de veters eerst wat losser maken, maar daarna paste ze prima.

Perfecte sneakers voor het najaar

De sneakers zijn zwart en hebben witte en rode accenten. Xem is een echte moddermagneet, dus deze donkere sneakers zijn ideaal voor het najaar. En eigenlijk ook gewoon voor het hele jaar, want die witte sneakers zijn toch een behoorlijke uitdaging altijd. Hoewel ik lees dat de schoenen geen stootneus hebben, vind ik ze er wel stevig uitzien. Deze gaan vast wel een tijdje mee. Daarnaast hebben ze een lederen voetbed, zodat de sneakers goed ademen. Fijn voor onze druktemaker!

Deze Braqeez zijn favoriet

We hebben deze schoenen nu een paar dagen in huis en ze zijn de grote favoriet. Xem wil niks liever dan elke dag deze stoere sneakers dragen. Op de dag dat hij naar de BSO ging deed ik liever zijn oude klittenbandschoenen aan, maar daar was hij het niet mee eens. Toen ik even niet oplette had hij ze snel omgeruild voor zijn nieuwe schoenen. Gaaf om te zien dat hij er zo blij mee is!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

shoesme cognac 7

De Musthave Shoesme schoenen voor stoere jongens!

De temperaturen zullen het niet zeggen, toch is het echt Herfst! En bij het aanbreken van dit nieuwe seizoen, horen...
jongens sandalen bunnie

Sandalen weertje

Het is weer de tijd van het jaar de sandalen mogen weer uit de kast. En Damon draagt ze heel...
shoesme jongenssandalen sandalen kindersandalen

Een paar stoere sandalen + gratis zonnebril!!

Nu het eindelijk wat mooier weer aan het worden is kunnen hier thuis de sandalen weer uit de kast. De...