Een bijzondere opa en oma

7 januari 2018

Ken je dat, mensen die geen familie zijn maar die wel zo voelen? Uiteraard zijn mijn vriendinnen een soort familie en zo zijn er uiteraard nog wel wat mensen. Maar de twee mensen waar ik het over heb zijn echt heel bijzonder. Een bijzondere opa en oma.

Zoals de meeste inmiddels weten overleed mijn moeder in 2008, net voordat Xavi werd geboren. Tijdens dit loodzware proces werden mijn broer en ik bijgestaan door Hanneke en Martin. Hanneke was mijn moeders beste vriendin, zij is getrouwd met Martin. Mijn moeder omschreef Mart altijd als een echte vriend. Mijn moeder haar leven is niet altijd heel makkelijk geweest en deze twee mensen hebben haar altijd gesteund. Welke beslissing zij ook nam, ze steunden haar en veroordeelden haar nooit.

Toen het moment kwam dat ze ziek werd, waren deze twee haar rots in de branding. En toen mijn moeder in de hospice lag zei ze mij: “lieve meid, wees zuinig op deze twee lieve mensen die ik je nalaat. Ze zullen er altijd voor jou en je kleine mannetje zijn.” Martin was degene die naast haar zat en mij riep net voordat ze haar laatste adem uitblies. We hadden allebei een hand van haar vast en daar ging ze…

In de heftige tijd die volgde waren zij beide daar. Ze hielpen, gaven advies en waren toen onze rots in de branding. Vanaf die tijd hoorden ze meer dan ooit bij onze familie. Onze levens gingen verder en zeker was het niet altijd gemakkelijk, maar wat er ook was, zij waren daar!

Een bijzondere opa en oma

Mijn relatieproblemen, mijn struggles. Ik heb wat zitten huilen aan hun tafel, boos en verdrietig om alles. En nooit maar dan ook nooit een oordeel of verwijt, alleen maar: “meissie, als er wat is zijn we er.”

bijzondere opa en oma

Ze zagen Xavi groter worden en toen hij een jaar of 3, 4 was zei hij uit zichzelf: “Mama, Hanneke was een vriendin van mijn oma Henny toch?” Ik bevestigde dat en hij zei: “Oke dus dan is Hanneke eigenlijk Oma Hanny, want dat lijkt op oma Henny en ze waren vriendinnen, dus dan is zij een beetje mijn oma.” Sindsdien noemt hij haar oma Hanny en is Martin sinds een aantal jaar opa Martin.

En geloof me als ik zeg dat ik geen betere opa en oma kan wensen dan deze twee fantastische mensen. En dat als het in de zomer dan ook echt zomer is en hun mega zwembad staat, Xavi niet kan wachten om erin te duiken. Maar ook dat opa en oma ook gewoon een duik nemen en ze de grootste lol hebben!

Deze twee mensen die ons kregen van hun beste vriendin, die onvoorwaardelijk van ons houden en wij net zoveel van hun. Bijzondere opa en oma. Bijzondere mensen. Wees er zuinig op als ze ineens je leven in komen!!

Lees ook: een mama zonder mama >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...