Boekreview – Guinness World Records 2024

12 oktober 2023

Wie heeft de meeste ballonen geknapt in 1 minuut? Wanneer was het eerste mobiele telefoongesprek? Hoe groot is het grootste cruiseschip te wereld. Feitjes die mijn jongens heerlijk vinden om te lezen. Uiteraard willen ze ook graag weten hoe groot de kleinste mens is of wie de langste boer kan laten. Het nieuwe boek Guinness World Records 2024 is net uitgekomen en dit boek is heerlijk vermakelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in ongelooflijke prestaties en bizarre feiten. Het boek bevat een overvloed aan records, variërend van de leukste tot de meest bijzondere. De oehhs en whoos zullen je om de oren vliegen en je kind zal misschien ook wel mee willen doen. Wat kan je nou verwachten in Guinness world records 2024 boek?  Zullen we enkele van de meest verbazingwekkende records eens op zoeken?

Een buitengewoon boek vol ongelooflijke records

Fun en facts

Er is een speciaal hoofdstuk voor jonge presteerders. Zo is Bella J Dark de jongste schrijfster ooit die een boek heft geschreven dat is uitgegeven. Ook heeft ze de illustraties zelf gemaakt, hoe oud ze is? 5 jaar en 211 dagen oud!  De jongste mannelijke yogadocent is 9 jaar en 219 dagen oud.  Zo is  er ook een hoofdstuk met de meest wonderlijk baarden, haren en snorren. De langste snor is zelfs 63,5 cm. Je zou bijna niet meer door een deur passen. Het blijft bijzonder om te lezen hoe ver mensen kunnen gaan om te voldoen aan hun eigen persoonlijke doelen en ambities.

“Dit is een boek vol met meeste, beste, langste of grootse verzamelingen en prestaties om je te laten verwonderen”

Maar wat moet je eigenlijk doen om een vermelding in dit boek te krijgen? Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Guinness World Records vereist dat elke recordpoging zorgvuldig en nauwkeurig wordt gedocumenteerd, met behulp van foto’s, getuigenverklaringen en andere bewijsstukken. Ook moet je de contact opnemen voor je een recordpoging gaat doen. Bovendien moeten de records meetbaar en reproduceerbaar zijn, zodat anderen je prestatie kunnen controleren en bevestigen.

In de loop der jaren zijn heel wat records al verbroken, zoals ze zelf zeggen bij Guinness world records, records zijn er om verbroken te worden. Hoewel Guinness World Records bekend staat om zijn verrassende en soms bizarre inzendingen, zijn er tegenwoordig ook enkele categorieën die niet langer in het boek worden opgenomen. Eten moet eetbaar zijn omdat het steeds gekker werd, zo werden er hele fietsen opgegeten. Ook mag een record geen schade toebrengen aan dieren. Zo was er een categorie de zwaarste kat te wereld, wat er voor kan zorgen dat mensen hun kat gingen overvoeren.  In de huidige tijd zijn we wel meer bewust geworden van veiligheid en verantwoordelijkheid. Het is goed om te zien dat Guinness World Records zijn prioriteiten op de juiste plaats heeft.

Bekijk hier leuke jongensboeken

Boek met een blauw randje

Al met al is het nieuwe boek Guinness World Records 2024 een fantastische bron van inspiratie en verwondering. Het boek blijft mijn kinderen verbazen met ongelooflijke prestaties. Er staan ook veel achtergronden bij en zelfs een stukje geschiedenis.  In editie 2024 is er gekozen om te werken met het thema de blauwe planeet. Zo word er extra aandacht besteed aan onze planeet en de oceanen en klimaat een zeer actueel thema. In het boek word je doorverwezen naar aanvullende websites en ook filmpjes voor nog meer records. Tevens vind je overal QR codes voor meer informatie, super handig voor iedereen die nog meer wil weten.

Dus neem de tijd om Guinness World Records 2024 te bekijken en laat je verwonderen door de creativiteit, vastberadenheid en talenten van mensen over de hele wereld. Wie weet, inspireert het boek je om zelf een recordpoging te doen en een plaats in de volgende editie te verdienen! Beau is alvast aan het oefenen met een nieuw record genaamd “Meeste flips op een trampoline met een boek in je hand”.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05672

Boekreview – Sporthelden, Max is de beste!

Max vertappen, wie kent hem nu niet! DÉ formule1 coureur van Nederland. Wint de ene na de andere wedstrijd en...
VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
DSC05934-1.jpg

Dé leukste en veiligste kindersmartwatch van Europa

Ken je dat je kind vraagt om buiten te gaan spelen? Maar je twijfelt een beetje want je moedergevoel zegt,...