The Teenage Mutant Ninja Turtles are Back!

16 oktober 2023

Heb jij de nieuwste film van de Teenage Mutant Ninja Turtles al gezien, Mutant Mayhem? Nou als old-time fan kan ik je aanraden om hem zeker te gaan kijken. Ik was vroeger al fan en mijn zoon Damon is nu ook helemaal fan. En hoe leuk is het dan om nu ook zelf als een echte Ninja met het speelgoed van de Turtles te spelen? Wij mochten een aantal dingen uit deze nieuwste speelgoed collectie van BOTI (Big on Toy Innovation) reviewen, dus hier onze bevindingen.

Meer leuke cadeaus voor jongens

Verkleed je als een echt Ninja

Nou wie wil zich nou niet verkleden als één van de Ninja’s Turtles. En dat kan met deze leuke Role play sets waarbij je je kunt verkleden als Michelangelo, Donatello, Raphael of Leonardo met bijbehorende speelgoedwapens. Wij kregen de set met Raphaels Sai’s en het rode masker. Het Masker kun je gewoon omknopen op maat, dus past altijd. De Sai’s kun je makkelijk inklappen en in elkaar klikken. En als je klaar bent voor het gevecht dan ‘klap’ je ze zo weer uit ⚔️ Ninjaas ready?!

Damon speelt heel graag rollen spelletjes dus deze set is daar ideaal voor. Nadat ie het samen met mij had uitgepakt en uitgeprobeerd heeft, heb ik hem daarna uren niet meer gezien. Hij was de Ninja’s in de tuin aan het verslaan 😊

Voor het filmpje met deze leuke set check ons instagram: https://www.instagram.com/p/CxgG4WTsQRf/     

Shop hier Ninja Turtle speelgoed

Ninja’s ‘Kiiiii Yah!” Check deze actiefiguren

Naast de verkleedsets zijn uiteraard ook de Turtles als actiefiguren te verkrijgen. En daarin heb je ruime keuze zoals kleine (11.4 cm), grotere (14 cm) of nog grotere (30 cm) actiefiguren. Met geluid of juist zonder (ideaal voor de mama’s en papa’s).
Damon kreeg deze gave Donatello met geluid (14 cm groot). Deze set bevat naast Donny ook zijn wapenstok. Bij het uitpakken maakt ie al de nodige ‘Ninjaaas’ geluiden, zoals Kiii Jay, Ninjaaaas, Cowabunga of Yeeaaah. Echt de typische Ninja Turtles geluiden dus. Trek je wat lang aan zijn arm of been dan blijft ie dat geluidje dus langer doen tot je loslaat. Echt heerlijk voor de zenuwen van mama, maar hé als Damon gelukkig is! En dat is ie ook want ook met deze actiefiguur en de rest speelt hij nog uren. Buiten… zodat mama het niet hoort 😉

Check de geluiden maar eens zelf in het filmpje: https://www.instagram.com/p/CyDBVvGsmpT/       

De andere actiefiguur is kleiner, ongeveer 11.4cm en zonder geluid, dat vindt mama dan weer leuker. En ook deze kun je in alle vier de verschillende Turtles versies krijgen maar je hebt ze ook als ‘bad guys’ figuren van de film. Zo kun je de gehele film naspelen als je al deze actiefiguren verzamelt.
Damon kreeg Leonardo en in deze set krijg je ook een mini Turtle en zijn Katana (zwaarden) die je op het schild kunt bevestigen. Deze actiefiguur kun je ook de armen en benen bewegen in alle richtingen zodat je hem in alle posities kunt zetten. Deze past zelfs in het zitje van de Battle Cycle die je verderop in deze blog nog terugziet.  En vergeet vooral niet het iconisch stukje pizza als accessoires! 

Classics are the best

Ja en voor de diehard fans van de Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen de klassieke actiefiguren natuurlijk niet uitblijven. Dit zijn de actiefiguren (10 cm) gebaseerd op de actiefiguren waarmee mijn broertje (en ik stiekem ook) nog meespeelde. Donny, Mike, Raf en Leo zijn dus nog steeds te verkrijgen in de classic versie.
Het leuke van deze classics is dat je van deze actiefiguren, zoals voorheen, hun schild eraf kunt halen. In het schild kun je dan de bijbehorende kleine accessoires zoals de wapens en pizza bewaren. Zo raak je de kleine accessoires nooit kwijt en kun je ze overal mee naar toe nemen. Ze zijn wel niet zo flexibel als de nieuwere actiefiguren maar dat maakt ze niet minder leuk.      

Laten we wegracen met de Turtles

Naast de actiefiguren zijn er ook nog speelgoed sets zoals de bekende Pizza bus of de twee motors van de Turtles. Damon heeft de Battle Cycle met Raphael gekregen en deze is zo cool. Er zit een hele coole actiefiguur van Raphael (11.4 cm) bij waarvan je de armen en benen kunt bewegen waardoor ie dus helemaal gebogen kan worden. Hierdoor zit ie perfect op de motor. Deze motor heeft ook een zijspan waarin je nog een actiefiguur kunt zetten, zoals bijvoorbeeld de eerdere genoemde actiefiguren. Dit zijspan kun je aan de zijkant vastklikken maar je kunt hem ook naar achter klikken dan hangt ie dus achter de motor. Zoals bij alle actiefiguren zijn er ook een paar wapens als accessoires toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld de Sai’s van Raphael en de Nunchaku’s van Michelangelo. Deze kun je vastklikken aan de zijspan waardoor je ze altijd meekunt nemen, handig toch.     

Flexibele turtles?!

Ja hoor de actiefiguren zijn flexibel maar deze Stretchable Turtles (6 cm) zijn echt super flexibel. Ook deze komen nog uit de Classic Serie, die we vroeger al hadden. Je kunt ze helemaal stretchen en uittrekken aan de armen en benen. Dit zorgt voor hilarische momenten want hoever kan ie stretchen. Dit zijn ideale kleine (schoen)cadeautjes voor echte Turtles fans. Damon vindt ze echt geweldig en ze vlogen zelfs al tegen de kast aan om te zien of ze bleven plakken. En dat deden ze … helaas 😉   

Let’s get slime

Nog zo’n kleine cadeautip waar je gegarandeerd blije kinderen mee krijgt, maar waar waarschijnlijk de meeste mama’s niet zo blij mee zijn, SLIJM! Ja hoor je kunt nu met hét slijm spelen waar de Turtles in terecht zijn gekomen waardoor ze de beroemde Mutants worden. Er zit zelfs een klein schildpadje bij, waarmee je dus de scene kunt naspelen. Het slijm is te verkrijgen in rood, groen en blauw. Nou Damon heeft er dus echt uren mee gespeeld en had zelfs even ruzie toen de grote zus eraan ging. Maar ondanks dat ik toch slijm echt vies vindt, ben ik wel blij dat deze slijm heel makkelijk bijeen te pakken is en zo terug het potje in kan. En het beetje restant dat blijft zitten, was je zo weer van de handen. Dus toch een aanrader als cadeautje hoor.

Kijk maar hoe Damon er zoet mee is: https://www.instagram.com/p/CxxCRZascci/     

Aanrader!

Dus ben je nog op zoek naar superleuk speelgoed voor de komende feestdagen dan is het speelgoed van Teenage Mutant Ninja Turtles echt een aanrader. Ook superleuk voor de echte fans als collector items. Advies leeftijd is vanaf 4 jaar want er zitten kleine onderdelen bij. Coowabanga Ninja’s! 😊

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
DSC05934-1.jpg

Dé leukste en veiligste kindersmartwatch van Europa

Ken je dat je kind vraagt om buiten te gaan spelen? Maar je twijfelt een beetje want je moedergevoel zegt,...
DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...